Kabinet kijkt vooruit met nieuwe coronapersconferentie

Foto: Pixabay

Met een nieuwe persconferentie over het coronabeleid blikt het kabinet vrijdag vooruit op de komende maanden en hoe de geldende maatregelen verder kunnen worden afgebouwd. Maar afgezien van het hoger onderwijs zitten nieuwe versoepelingen er nog niet direct in.

Kabinet geeft geen extra versoepelingen

Voor het nieuwe collegejaar op universiteiten en hogescholen is het kabinet van plan de 1,5 meter los te laten, meldden Haagse bronnen donderdag al. Daarbij wordt wel gedacht aan aanvullende maatregelen, zoals een maximum aan het aantal studenten in collegezalen. Dat moet ervoor zorgen dat als besmette mensen een college bijwonen, er niet direct een heel grote groep kans loopt besmet te raken met het coronavirus.

Verdere versoepelingen worden nu niet verwacht. Dat betekent dat de beperkingen die er bijvoorbeeld gelden voor de horeca, festivals en het nachtleven voorlopig nog van kracht blijven. Half september is er een nieuw beslismoment.

Eerste ministerraad

Het kabinet komt vrijdag ook voor het eerst sinds begin juli weer bijeen voor een reguliere ministerraad. Dan wordt definitief besloten over de stappen die premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge vrijdag bekend zullen maken. Het bericht Kabinet kijkt vooruit met nieuwe coronapersconferentie verscheen eerst op Nieuws.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.