Fysiek onderwijs open, andere coronamaatregelen verlengd

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

De vaccinatiegraad in Nederland neemt nog elke dag toe. Toch is een verdere stijging nodig. Er is nog steeds een groep mensen die nog geen immuniteit heeft opgebouwd: niet door vaccinatie en niet door infectie. Het aantal ziekenhuis- en IC-opnames loopt naar verwachting niet verder op. Dit laat het belang van vaccineren zien.

Geen 1,5 meter in mbo en hbo, andere coronamaatregelen verlengd

Dit gunstige beeld is nog geen garantie voor weinig besmettingen in de herfst en winter. Daarom heeft het kabinet besloten om behoedzaam en stap voor stap de 1,5 meter afstand los te laten. Vanaf 30 augustus geldt de 1,5 meter afstand niet meer in het mbo, hbo en op universiteiten. Alle andere bestaande maatregelen worden verlengd tot en met 19 september. Op 17 september besluit het kabinet of het verantwoord is om de volgende stap te zetten.

Zonder afspraak vaccineren

Verder doet het kabinet er alles aan om het halen van een prik zo eenvoudig mogelijk te maken. Als je nog geen afspraak voor je eerste vaccinatie hebt gemaakt, dan kun je je op de GGD vaccinatielocatie in de Mheenhal van 8.00 tot 19.00 uur zonder afspraak laten vaccineren tegen het coronavirus. Dit kan 7 dagen in de week. Belangrijk: neem je ID-bewijs mee. De vrije inloop geldt alleen voor personen die nog geen vaccinatie hebben gehad. Een 2e prik zonder afspraak is niet mogelijk. Lees voor meer informatie over vaccineren zonder afspraak op www.ggdnog.nl.

Basisregels blijven gelden

De basisregels blijven van belang, ook als je al gevaccineerd bent. Dus houdt 1,5 meter, was je handen, hoest en nies in de elleboog, blijf thuis en test bij klachten en zorg regelmatig voor frisse lucht in binnenruimtes.

Niet weg

Een hoge vaccinatiegraad betekent niet dat het coronavirus helemaal weg is. Er kunnen nieuwe varianten komen. Het blijft dan ook belangrijk dat iedereen zich bij klachten laat testen, ook als je al gevaccineerd bent. Zo houden we zicht op het virus en zijn nieuwe oplevingen op tijd in beeld. Kijk voor meer informatie over de maatregelen op www.rijksoverheid.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.