Jaarverslag privacy 2020 opgesteld door de gemeentelijke organisatie

Foto: ©Aprldoorn/Maximaal Sales

Binnen de gemeentelijke organisatie werken wij dagelijks met vertrouwelijke (persoons)gegevens van onze inwoners en bedrijven.

Jaarverslag

U moet er op kunnen rekenen dat wij daar zorgvuldig mee omgaan en dat wij het beschermen van uw persoonsgegevens zeer belangrijk vinden. In het jaarverslag privacy kunt u lezen in hoeverre wij hier in 2020 aan hebben voldaan.

Veel werk verzet

De afgelopen jaren hebben we binnen de gemeente veel werk verzet om de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in te voeren in de organisatie, de systemen en de werkprocessen. Daarmee is de basis gelegd voor het zorgvuldig en rechtmatig omgaan met persoonsgegevens, maar er is zeker nog ruimte voor verbetering. Zo zijn de risico’s op het gebied van privacy niet altijd voldoende in beeld, is er rond privacy geen continue verbeterproces en worden noodzakelijke privacy toetsen voor risicovolle gegevensverwerkingen (DPIA’s) te weinig uitgevoerd.

Blijvende aandacht

Het behoorlijk omgaan met persoonsgegevens zal daarom – zeker gezien alle digitale ontwikkelingen – blijvend aandacht vragen en nodig hebben. In het jaarverslag zijn diverse verbeteracties benoemd om de juiste omgang met privacy voor nu en in de toekomst beter te kunnen garanderen. Lees er meer over in het jaarverslag privacy 2020.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen