Weinig animo voor vaccinatieplicht op werk of in onderwijs

Foto: 's-Heerenloo

Ruim de helft van de werkgevers en werknemers voelt niets voor een vaccinatieplicht op het werk.

Weinig animo

Zeven op de tien studenten zien zo’n verplichte prik niet zitten in het onderwijs. Dat komt naar voren uit een onderzoek van EenVandaag waaraan 17.536 leden van het EenVandaag Opiniepanel meededen.

Werkgevers

Hoewel er nu nog een thuiswerkadvies geldt, zullen er na de zomervakantie vermoedelijk meer werknemers op de werkvloer bij elkaar komen. Van de werkgevers vindt 38 procent dat dan van de werknemers mag worden geëist dat ze gevaccineerd zijn. Van de werknemers staat 42 procent achter zo’n eis. Hoewel sommige werkgevers aangeven dat ze het liefst wel zouden willen eisen dat hun werknemers gevaccineerd zijn, zijn ze het met veel werknemers eens dat zo’n eis moreel en juridisch onverantwoord is, aldus EenVandaag.

Studenten

Van de studenten voelt 69 procent niets voor een vaccinatieplicht. Zij willen vooral een tweedeling voorkomen. In het hoger onderwijs vervalt vermoedelijk de 1,5-meterregel. De helft (50 procent) van de studenten die EenVandaag ondervroeg, juicht dat toe. 39 procent ziet dat niet zitten. Die studenten willen vooral voorkomen dat het onderwijs weer op slot gaat omdat door het loslaten van die maatregel het aantal besmettingen weer oploopt.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.