Nieuwe entree stadhuis klaar voor gebruik

Foto: ©Gemeente Apeldoorn

De nieuwe entree van het stadhuis is klaar.

Nieuwe entree

De wijzigingen verbeteren de zichtbaarheid en de toegankelijkheid van het stadhuis. De nieuwe buitenlift voor mindervaliden maakt het stadhuis beter toegankelijk. De lantaarns met zitjes zorgen voor een betere zichtbaarheid. Met deze laatste aanpassingen is de verbouwing van het stadhuis afgerond.

Vriendelijker en toegankelijk voor iedereen

Architect Ruijssenaars maakte het ontwerp voor de nieuwe entree van het stadhuis aan de Marktplein-zijde. Hij ontwierp ook het stadhuis zoals het er inmiddels al 25 jaar staat. In april startten we met de werkzaamheden voor de nieuwe entree. Om de toegankelijkheid van het stadhuis te verbeteren, hebben we aan de rechterkant van de entree een buitenlift voor mindervaliden geplaatst. Hieraan leggen we nu de laatste hand. We vinden het belangrijk dat rolstoel- en rollatorgebruikers gemakkelijk in en uit het stadhuis kunnen gaan.

Meer licht

Aan weerszijden van de ingang staan nu lantaarns met zitjes. Hierdoor is de ingang beter zichtbaar en kunnen bezoekers er even pauze nemen. Door de aanpassingen voldoet de entree aan de nieuwste eisen. Bovendien verwelkomt de nieuwe entree alle Apeldoorners om binnen te komen.

Wat voorafging

De nieuwe entree is de laatste stap in de verbouwing van het stadhuis. We hebben de afgelopen jaren hard gewerkt aan een grote revisie van het stadhuis. Er is veel gebeurd op het gebied van duurzaamheid en het stadhuis is efficiënter ingericht. Dit najaar starten we met de werkzaamheden voor het Plein van de Stad.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Cookieinstellingen