Nationale ombudsman op bezoek in Apeldoorn

Foto: ©Wikimedie/Reinier van Zutphen

De Nationale ombudsman Reinier van Zutphen bezocht op donderdag 9 september de gemeente Apeldoorn.

Nationale Ombudsman

De ombudsman ging onder andere met de gemeenteraad in gesprek over onderwerpen als klachtbehandeling en zijn rol als lokale ombudsvoorziening voor de gemeente Apeldoorn. Daarnaast sprak hij enkele ambtenaren over de coronaregelingen en kreeg hij een rondleiding in de binnenstad. Wethouder dienstverlening Wim Willems keek uit naar het bezoek van de ombudsman. “Wij zijn de afgelopen jaren aan de slag gegaan om onze dienstverlening te verbeteren. Belangrijk onderdeel daarvan is dat we klachten goed en zorgvuldig afhandelen. Mooi om met de Nationale ombudsman te kunnen delen hoe we dat doen in Apeldoorn.”

Meer onderwerpen

Naast het bezoek aan de raad sprak de ombudsman ook ambtenaren die betrokken zijn bij de coronaregelingen. Willems: “Veel van de coronaregelingen zijn in Den Haag bedacht. De papieren werkelijkheid is alleen vaak anders dan de praktijk. Daarom proberen we zoveel mogelijk maatwerk te leveren, zodat we de inwoners die dat nodig hebben alsnog kunnen helpen. Ik ben dan ook blij dat we de ombudsman hierover kunnen vertellen. Ik denk ook dat we op deze manier veel klachten hebben weten te voorkomen.”

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Cookieinstellingen