Kroeg of theater mogelijk alleen toegankelijk met coronatoegangsbewijs

De regel dat mensen onderling 1,5 meter afstand moeten bewaren, komt per 25 september te vervallen.

Kroeg of theater zonder anderhalve meter

Vanaf diezelfde datum is voor iedereen van 13 jaar en ouder wel een coronatoegangsbewijs verplicht bij een bezoek aan bijvoorbeeld een café, een concertzaal of theater. Dat bevestigen Haagse bronnen na een bericht van RTL Nieuws.

Breder inzetten

Het demissionaire kabinet had eerder al aangekondigd dat het coronatoegangsbewijs, dat aantoont dat iemand gevaccineerd is of negatief getest op het coronavirus, mogelijk breder zou worden toegepast. In het Catshuis is daar zondag verder over gesproken. Premier Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge lichten de besluiten dinsdagavond toe tijdens een persconferentie.

Nachtleven stil

Voor nachtclubs zullen zij volgens ingewijden nog geen goed nieuws hebben. Horecagelegenheden moeten tussen middernacht en 6.00 uur ’s ochtends de deuren gesloten houden, en dat blijft zo.

Basisregels blijven en ov met mondkapje

Verder blijft in het openbaar vervoer een mondkapje voorlopig nog verplicht. Ook blijft het advies om indien mogelijk thuis te werken nog gelden. De basismaatregelen tegen het coronavirus, zoals vaak de handen wassen, hoesten en niezen in de elleboog en thuisblijven bij klachten, blijven eveneens nog van kracht.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen