Sluit aan en geef jonge kinderen een kansrijke start

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

In Apeldoorn wil de gemeente hulp bieden aan ouders en zorg voor hele jonge kinderen verbeteren.

Sluit aan bij het netwerk

Daarvoor is er een netwerk gevormd. Thema’s waar de komende maanden aan gewerkt wordt zijn: armoede, preconceptie, opvoeden en nazorg. Alle hulp hiervoor kan worden gebruikt, dus doe mee aan dit netwerk Kansrijke Start! De partners komen uit de ziekenhuis-, geboorte-, kraam-, jeugd- en geestelijke gezondheidszorg. Ook de gemeente, MEE Veluwe, de huisartsen en Doomijn kinderopvang zijn deel van dit netwerk.

Verklaring

De partners hebben samen een intentieverklaring geschreven en ondertekend. Deze verklaring is het beginpunt om jonge kinderen een betere start in het leven te geven. Lees verder op de pagina Kansrijke Start op onze website. Jonge kinderen verdienen alle kansen om op te groeien tot volwassenen die hun eigen leven vorm kunnen geven. De eerste duizend dagen van het leven leggen hiervoor de basis. De gezondheid van een kind voor, tijdens en na de geboorte blijkt hierin bepalend. Het is een belangrijke voorspeller van mogelijke problemen, lichamelijk en geestelijk, later in het leven.

Interesse?

Bent u geïnteresseerd en wilt u bij dit netwerk aansluiten? Dan kan! Neem contact op met Gerie van Rijssen via [email protected].

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Cookieinstellingen