Subsidie beschikbaar voor gezond leven in Apeldoorn

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Apeldoornse organisaties die willen meehelpen met het aanmoedigen van een gezonde manier van leven, zijn van harte uitgenodigd gebruik te maken van een nieuwe subsidieregeling: Stimuleringsbudget Lokaal Preventieakkoord.

Goede gezondheid

Deze subsidieregeling geldt tot en met 2023. Dit jaar kunt u tot en met 15 oktober subsidie aanvragen via de webpagina Gezond leven in Apeldoorn. De subsidie is bedoeld voor het aanmoedigen van een gezonde leefstijl van Apeldoorners. Door de negatieve gevolgen van corona en de coronamaatregelen op de gezondheid van inwoners, is het in 2021 ook mogelijk subsidie aan te vragen voor het aanmoedigen van een gezonde manier van leven op andere thema’s dan roken, alcoholgebruik of gezond gewicht.

De coronapandemie heeft duidelijk gemaakt dat een goede gezondheid de beste afweer is tegen COVID-19. Wat dat betreft was het moment perfect om in mei dit jaar in Apeldoorn van start te gaan met een Lokaal Preventieakkoord. Zo’n twintig organisaties uit verschillende bedrijfstakken, zoals de zorg, welzijn, sport en gemeente Apeldoorn hebben dit akkoord samen gemaakt.

Gezondheid verbeteren

Het doel: de gezondheid van Apeldoorners verbeteren door roken, problematisch alcoholgebruik en overgewicht aan te pakken. Hiervoor is een brede samenwerking nodig, zodat inwoners ‘overal’ gemakkelijk een gezonde keuze kunnen maken. Zoals in de horeca, de supermarkt, de sportvereniging, op school, op het werk én in de buitenlucht.

Aansluiten

Organisaties die zich willen inzetten om samen met andere bedrijven, organisaties, (zorg)instellingen of verenigingen een gezonde leefstijl makkelijker te maken in Apeldoorn, zijn van harte welkom om zich aan te sluiten als partner van het preventieakkoord. Door de gemeente Apeldoorn wordt deze netwerksamenwerking ondersteund door het organiseren van bijeenkomsten. Aanmelding kan door een mail te sturen naar [email protected].

Meer informatie

Meer informatie over de subsidieregeling Stimuleringsbudget Lokaal Preventieakkoord kunt u hier lezen. Op deze pagina kunt u ook subsidie aanvragen.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.