‘One Year to Go’ voor WK Volleybal vrouwen 2022 in Apeldoorn

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Paleis Het Loo was woensdagavond het toneel voor de ‘kick-off’ van het FIVB WK Volleybal Vrouwen 2022.

‘One Year to Go’

Over exact een jaar vormen Apeldoorn (Omnisport), Arnhem (Gelredome) en Rotterdam (Ahoy) de speelsteden voor het eerste WK Volleybal op Nederlandse bodem. Nederland organiseert het WK samen met Polen en zal plaats vinden in september/oktober 2022. Naast de WK-wedstrijden in Omnisport heeft Apeldoorn samen met 30 Gelderse gemeentes nog een belangrijke rol. Tijdens het toernooi fungeren deze Gelderse gemeentes als ‘hostcity’ voor de deelnemende teams. Het Nederlands team, onder leiding van bondscoach Avital Selinger, gaat zich vanuit Apeldoorn voorbereiden op hun wedstrijden. Tijdens het WK worden er in Apeldoorn 2 kwartfinales gespeeld op 11 oktober en een halve finale op 13 oktober.

Wethouder verheugd

Wethouder Sport van Apeldoorn Nathan Stukker verheugd zich op het WK: “Het is prachtig dat we dit samen met andere steden hier kunnen en mogen organiseren. En niet alleen het WK zelf maar dat we ook onderdak kunnen bieden aan de teams in de voorbereiding is fantastisch en goed voor de gemeente Apeldoorn.” Michel Everaert, directeur sportontwikkeling en evenementen van de Nederlandse Volleybalbond (Nevobo): “Het WK Volleybal wordt een van de grootste sportevenementen die ons land ooit organiseerde. Het wordt een evenement waarbij we zowel qua sport, entertainment als maatschappelijke impact voor het allerhoogste gaan. We zijn heel blij dat Apeldoorn ook tijdens het WK één van de speelsteden is. Het Omnisport is al jaren een geweldige, sfeervolle thuisbasis voor de Volleybaldames en ook de samenwerking met de gemeente, provincie en het bedrijfsleven bevalt al jaren uitstekend. Met elkaar gaan we van 2022 een onvergetelijk jaar maken.”

Video

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen