Voormalig burgemeester van Apeldoorn Beelaerts van Blokland overleden

Foto: ©Gemeente Apeldoorn/Maximaal Sales

Voormalig burgemeester van Apeldoorn Pieter Beelaerts van Blokland is deze week op 88-jarige leeftijd overleden.

Burgemeester 30 jaar geleden

Hij was burgemeester van Apeldoorn van 1981 tot 1985. Ook daarvoor en daarna bekleedde hij tal van politieke en maatschappelijke functies. Zijn eerste gemeente als burgemeester was Wolphaartsdijk in Zeeland, daarna volgden Vianen en Amstelveen. Daarna was hij vier jaar lang minister van VROM (Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu), en vervolgens korte tijd lid van de Tweede Kamer. Na zijn Apeldoornse burgemeesterschap werkte hij dertien jaar lang als Commissaris van de Koningin in Utrecht. Hij sloot zijn loopbaan af als waarnemend burgemeester van Hengelo.

Actieve persoon

Ook na zijn pensioen bleef hij actief. Hij was onder meer voorzitter van het Nationaal Oranjecomité voor het huwelijk van Prins Willem – Alexander en Máxima Zorreguieta in 2002. In Apeldoorn kennen we nog steeds de Beelaerts van Blokland bokaal, die we jaarlijks uitreiken aan een Apeldoorns sporttalent. Tot vrij recent kwam de oud-burgemeester persoonlijk naar Apeldoorn toe om ‘zijn prijs’ uit te reiken. Ton Heerts, burgemeester van Apeldoorn: “We zijn dankbaar voor wat de heer Beelaerts van Blokland heeft betekend, zowel voor Apeldoorn als voor Nederland. We wensen zijn nabestaanden sterkte met dit verlies.”

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.