Goedemorgen, het is vandaag vrijdag 8 oktober

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Door Sam Fish – Het is vandaag de dag van de helden. En deze mensen komen er in alle soorten en maten.

Helden

Denk aan een jongeman die een oudere meneer uit zijn auto trekt nadat hij de sloot in is gereden. Of denk aan een vreemde die iemand met de Heimlich-greep redt van de verstikking. Een brandweerman, politieagent, ambulancemedewerker. Zoals gezegd helden komen er in alle soorten en maten.

Misschien is een van je ouders wel jouw held. Of je buurman of buurvrouw. Iemand die je met een simpele daad uit de brand helpt, noemen we vaak ook een held. En natuurlijk de meest recente helden; de zorgmedewerkers. Vandaag staan al deze mensen in het zonnetje en zijn we extra dankbaar voor wat ze doen of hebben gedaan. Dankjewel helden!

Weerbericht

De dag start fris, mistig en grijs. Overdag is het prachtig herfstweer met flink wat zon. Toch kan het in het zuiden iets langer duren voordat de mist is opgelost. Er trekt een hogedrukgebied via Denemarken naar Oost-Europa. Daardoor waait de wind hier naar het oosten. Het wordt zo’n 17 graden op het eiland.

Genoeg te doen

We hebben een jaar achter de rug waarin niet veel mogelijk was. Geen uitstapjes, evenementen of activiteiten. Maar die tijd is zo goed als voorbij en alles begint weer terug te komen. Zo ook de activiteiten in Apeldoorn. Onze agenda wordt langzaamaan steeds voller, maar er kan nog meer bij! Heb jij een activiteit of evenement dat je in onze agenda terug wilt zien? Stuur dan alle informatie naar [email protected].

Check hier de volledige agenda! 

Thema van de dag

Verder is het ook de dag van het ei en het is off-road-dag. En we kijken even terug naar de geschiedenis. Op deze dag in…

  • 1573 was de eerste Nederlandse overwinning tijdens de Tachtigjarige Oorlog: Alkmaars Ontzet.
  • 1904 raasde er een zware storm langs de Nederlandse kust. Meerdere vissersvaartuigen zonken en alleen in Urk kwamen al 14 vissers om het leven.
  • 1958 werd de eerste pacemaker ingebracht bij een mens.
  • 1960 verscheen het eerste nummer van de TeleVizier.
  • 1984 claimde Bart Vos als eerste Nederlander de Mount Everest te hebben beklommen.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.