KNMI geeft weeralarm code geel af vanwege plaatselijke dichte mist

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) heeft voor de nacht van donderdag op vrijdag en voor vrijdagochtend code geel afgegeven vanwege mogelijk dichte mist.

KNMI:  “Plaatselijk dichte mist”

De waarschuwing geldt voor het hele land. Zo kan het voor komen dat het zicht in een bepaalde wijk van een woonplaats uitstekend is, maar in een ander deel van de woonplaats juist niet. Door de dichte mist kan er plaatselijk minder dan tweehonderd meter zicht zijn. Verkeer en andere buitenactiviteiten kunnen daar hinder van ondervinden.

Code geel vanwege mist

In grote delen van Nederland hebben weggebruikers vrijdagochtend last van dichte mist. Op veel plaatsen is het zicht minder dan 200 meter. Het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) heeft voor vrijdagochtend code geel afgegeven. De waarschuwing geldt voor het hele land. Verkeer en andere buitenactiviteiten kunnen daar hinder van ondervinden. De verwachting is dat de mist in de tweede helft van vrijdagochtend, mogelijk zelfs pas rond het middaguur, verdwijnt. Het KNMI waarschuwt voor gevaarlijke rijomstandigheden door het slechte zicht. Weggebruikers worden aangeraden de snelheid aan te passen en voldoende afstand te houden.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.