Voetbalpassie levert amateurclubs ruim anderhalf miljoen op

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Voetbalpassie, het digitale spaarprogramma van Albert Heijn en de KNVB om geld bijeen te brengen voor amateurclubs heeft 1,6 miljoen euro opgeleverd. De actie werd op 8 september afgetrapt door Louis van Gaal. Hij wordt in elk geval volgend jaar herhaald.

Voetbalpassie sparen

De afgelopen drie weken spaarden klanten van de supermarktketen enthousiast Voetbalpassiepunten om zo hun lokale voetbalclub te sponsoren. In de AH-app konden klanten bij aankoop van meer dan 1500 actieproducten punten sparen. Op alle groente en fruit werden zelfs dubbele spaarpunten uitgegeven. Met een volle digitale spaarkaart van tien punten werd een lokale voetbalclub naar keuze met één euro gesponsord. Met dit Voetbalpassiebedrag kunnen de verenigingen bijvoorbeeld trainingsmateriaal aanschaffen of een financiële reserve opbouwen voor het onderhoud van de velden of de kantine.

Fantastisch

Van de deelnemende clubs kwamen 1145 clubs uit op een bedrag tussen de 500 en 1000 euro. Meer dan 572 clubs kwamen uit op een bijdrage tussen de 1000 en 2000 euro en 119 clubs zijn zelfs boven de 2000 euro uitgekomen. Bondscoach Van Gaal noemt het ‘fantastisch om te zien dat zoveel mensen enthousiast hebben meegedaan  om de amateurclubs in Nederland te sponsoren’. ‘Ik ben er trots op dat ik mezelf ambassadeur mag noemen van deze succesvolle actie en het is mooi om aan te kondigen dat Voetbalpassie in 2022 terugkomt,’ reageerde de ambassadeur van de actie.

Veel inkomsten misgelopen

Directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee van de voetbalbond is eveneens een tevreden man: ‘Het afgelopen seizoen stond het amateurvoetbal door corona voor een groot deel stil. De amateurclubs zijn daardoor veel inkomsten misgelopen, bijvoorbeeld door de sluiting van de kantines. Bij veel clubs zijn de reserves behoorlijk minder geworden, dus het is mooi dat Voetbalpassie een significant bedrag heeft opgeleverd.’

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.