Kabinet overweegt lokaal QR-code in te voeren voor winkels

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Het kabinet kijkt naar de optie om in bepaalde regio’s een coronapas te vragen.

Kabinet overweegt lokaal QR-code

De pas is dan de toegang tot niet-essentiële winkels (zoals kleding- en meubelzaken) en plekken als pretparken en dierentuinen. Het is nog niet besloten “of en hoe” het coronatoegangsbewijs breder wordt ingezet. Dat moet ook nog besproken worden met de Kamer, aldus premier Mark Rutte.

Regionaal op meer plekken

Maar het kabinet overweegt wel de coronapas alleen in sommige regio’s op meer plekken te vragen. Het gaat dan om regio’s met veel besmettingen, waar relatief weinig mensen gevaccineerd zijn en relatief veel mensen in het ziekenhuis terechtkomen. De komende anderhalve week bespreekt het kabinet of er bovenop de dinsdag aangekondigde maatregelen nog een verdere aanscherping van de regels komt. Op 12 november is er een nieuwe persconferentie.

Variatie per regio

VVD-Kamerlid Aukje de Vries zei in debat met de premier dat ze het “mooi zou vinden als we een pakket kunnen maken wat we eventueel regionaal in variaties in kunnen zetten”. Rutte zei tegen zijn partijgenote dat hij daarvoor openstaat, maar dat het kabinet de komende tijd nog overlegt over eventuele verdere maatregelen. De vraag of de regels strenger worden, zal volgens Rutte onder meer afhangen van het “gedrag” van mensen: bijvoorbeeld of meer mensen thuiswerken.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.