NOC*NSF: opluchting voor buitensport, slikken voor binnensport

Foto: ©Canva/MAximaal Sales

Sportkoepel NOC*NSF houdt gemengde gevoelens over aan het besluit van het kabinet om toch af te zien van invoering van het coronatoegangsbewijs voor amateursport in de buitenlucht.

Goed en slecht nieuws

“Dat is zeker goed nieuws en veel verenigingen zullen opgelucht ademhalen”, zegt algemeen directeur Marc van den Tweel van NOC*NSF. “Tegelijkertijd is het voor alle binnensportverenigingen nu wel even slikken.” Tijdens de persconferentie van dinsdag kondigde demissionair premier Mark Rutte aan dat het coronatoegangsbewijs ook gebruikt gaat worden in de amateursport, voor iedereen van 18 jaar en ouder. Het leidde tot een golf van protest uit de sportwereld en ook de Tweede Kamer uitte woensdag in het debat felle kritiek. Het kabinet besloot uiteindelijk om het toegangsbewijs te schrappen voor de buitensport, binnen wordt zo’n bewijs wel verplicht.

Ondersteuning

“De binnensportverenigingen moeten vanaf zaterdag iedere dag iedereen die binnenkomt op de QR-code controleren”, aldus Van den Tweel. “Wij zullen ze daar met z’n allen bij helpen. Dat verwacht ik ook van het kabinet en van de gemeenten. Ik ga daar zeker op aandringen. De sport, ook binnen, moet echt laagdrempelig toegankelijk blijven. We houden de sportdeelnamecijfers de komende maanden goed in de gaten, het is van groot belang dat iedereen deze winter voldoende gaat sporten en bewegen.” Het bericht NOC*NSF: opluchting voor buitensport, slikken voor binnensport verscheen eerst op Nieuws.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Cookieinstellingen