Kabinet besluit tot vuurwerkverbod tijdens jaarwisseling

Foto: ©Maximaal Sales

Er komt toch een landelijk vuurwerkverbod tijdens de jaarwisseling. Dat heeft het demissionaire kabinet vrijdag besloten, melden ingewijden. Een dag eerder lekte nog uit dat het kabinet ertoe zou neigen dit jaar tijdens oud en nieuw geen verbod af te kondigen.

Burgemeesters en artsen geven voorzet

Burgemeesters en artsen riepen het kabinet op om toch in te stemmen met een verbod, omdat de ziekenhuizen het extreem druk hebben door het coronavirus. Zorgminister Hugo de Jonge vindt het “goed en verstandig” dat er dit jaar opnieuw een vuurwerkverbod geldt tijdens de jaarwisseling. Doorslaggevend voor het demissionaire kabinet is “de nog steeds toenemende druk in de zorg”, zei De Jonge na afloop van de ministerraad.

Ziekenhuiscijfers voorlopig omhoog

“De cijfers blijven nog wel even stijgen zoals het er nu naar uitziet. Er is grote onzekerheid tot hoeveel drukte het coronavirus zal leiden in de zorg rond de jaarwisseling, maar je moet nú een besluit nemen. Dat is de reden dat we hebben gezegd: beter van niet.” De Jonge verwees naar het eerste vuurwerkverbod van vorig jaar. “Toen zagen we dat het leidde tot veel minder drukte op de spoedeisende hulp en voor de hulpdiensten.”

Druk op zorg naar beneden

Volgens hem heeft de ministerraad alle perspectieven gewogen. “Dan kan de conclusie alleen maar zijn dat de druk op de zorg ongelooflijk toeneemt en alles wat je kunt doen om de druk op de zorg te verlichten, moet je willen doen.”

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen