Apeldoorn voorbereid op extremere weerssituaties: nieuw plan voor water en riolering

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Hoe gaat Apeldoorn de komende jaren om met afvalwater, hemelwater en grondwater? Dat staat in het nieuwe Apeldoornse water- en rioleringsplan.

Apeldoornse water- en rioleringsplan

Denk bijvoorbeeld aan het vasthouden van regen- en grondwater door regenpijpen af te koppelen van het riool. En natuurlijk het vergroenen van de stad. Met het water- en rioleringsplan spelen we in op veranderingen in het klimaat. Daarbij kijken we niet alleen naar wateroverlast, maar ook naar hitte en droogte. Schoon water en droge voeten willen we allemaal. Dat vraagt om investering in het rioolnetwerk en wateropvang. Lees op de pagina nieuw plan voor water en riolering hoe we dat doen.

Klimaatadaptatie

“Naast onze uitstoot terugbrengen door minder energie of duurzame energie te gebruiken, moeten we ons óók voorbereiden op het vaker voorkomen van extreme weerssituaties. We zullen ons moeten aanpassen aan deze nieuwe situatie en actie ondernemen. Klimaatadaptatie dus!”, zo stelt wethouder Wim Willems.

Doe zelf ook mee

Inwoners, bedrijven en woningcorporaties kunnen ook zelf actief meedoen. Met de subsidieregelingen voor afkoppelen, groene daken of het NK-tegelwippen bijvoorbeeld.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen