KNVB gaat mogelijk derde en vierde divisies mengen

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Derde divisie en de vierde divisie (hoofdklasse) gemengd gaan indelen. Met dat idee speelt de KNVB.

KNVB wil 3e divisie en hoofdklasse samenvoegen

Dat betekent dat de zaterdag- en zondagclubs bij elkaar zouden kunnen worden ingedeeld. Onderstaand een overzicht van de mogelijke indelingen zoals de KNVB in haar documenten (zie daar bladzijde 38 en verder) heeft geschetst op basis van dit seizoen.

Hoofdklasse verdwijnt

Om een duidelijk onderscheid te maken tussen landelijke- en districtscompetities stelt de KNVB voor de naam van hoofdklasse te veranderen in 4e divisie. Daarmee maakt men een eind aan de verwarring met de tijd dat de hoofdklasse het hoogste speelniveau was. Daarnaast is het voorstel alle landelijke divisies gemengd in te delen. Enerzijds leidt dit ertoe dat de landelijke dekking in de top van de piramide verbetert. Door zaterdag- en zondagteams met elkaar te mengen, krijg je – aldus de KNVB – duidelijke regionale poules en nemen de reisafstanden af.

Meer aantrekkelijke competities

Een andere reden om gemengd in te delen, is te voorkomen dat er in de top met name op zondag onvoldoende clubs overblijven voor een aantrekkelijke competitie. In de discussie over horizontaal overstappen zijn de landelijke competities om deze reden al buiten beschouwing gelaten. Door de clubs gemengd in te delen, behoud je voor alle clubs een aantrekkelijke competitie. Uit onderzoek bleek ook dat hier draagvlak voor is onder spelers, trainers en bestuurders.

Uiteindelijke speeldag

Heet hangijzer in het gemengd indelen is de uiteindelijke speeldag. Daarmee moet wel tegemoetkomt gekomen worden aan de wensen van zowel zaterdag- als zondagclubs.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen