KNMI waarschuwt voor gladheid in noorden en oosten van het land

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Het KNMI waarschuwt dat het in het noorden en oosten van het land in de nacht van zondag op maandag en maandagochtend plaatselijk verraderlijk glad kan zijn.

KNMI: Waarschuwing doorgetrokken

Sinds 02.00 uur geldt niet alleen meer code geel in de provincies Noord-Holland, Flevoland en Gelderland, maar ook in Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel. In onder meer Friesland gaan strooiwagens de weg op.

Motregen en wolken

Het is zwaar bewolkt en er valt af en toe motregen. De combinatie van koude ondergrond en neerslag kan leiden tot ijzel, die de wegen plaatselijk spekglad kan maken. Het KNMI en de ANWB waarschuwden zondag aan het begin van de avond al voor gladheid, toen echter nog vooral in het midden van het land.

In de loop van de ochtend

Pas in de loop van maandagochtend verdwijnt de gladheid in het uiterste noordoosten van het land, voorspelt het KNMI. Het blijft maandag ondanks aanhoudende bewolking op de meeste plaatsen droog. In de loop van maandagmiddag gaat het in het zuiden regenen. Maar de temperatuur is tegen die tijd tot boven het vriespunt gestegen, waardoor de kans op ijzel verdwenen zal zijn.

Midden in de 10

In de loop van de week wordt het weer steeds zachter. Op donderdag kan het wel 15 graden worden en tijdens nieuwjaarsnacht is de temperatuur naar verwachting 10 graden.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Cookieinstellingen