Piets weerbericht: nieuwe warmterecords

Foto: ©Piet Paulusma

Op naar de nieuwe warmterecords van rond Oud en Nieuw. Vanaf vandaag belanden wij in de dubbele cijfers, met oude en nieuwe warmterecords.

Bewolkt en regen

Vandaag bewolkt weer en wat regen. Flink droge perioden en overdag 7 tot 11 graden. Een matige tot vrij krachtige wind uit west tot zuidwest. In de nacht 4 tot 8 graden en ook regen. Woensdag bewolkt en regen of lichte regen. Overdag 7 tot 9 graden in het noorden en oosten, tot 12 graden in het zuiden. Een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. In de nacht wat regen en 7 tot 12 graden.

Richting de 15 graden

Donderdag en vrijdag (Oudejaarsdag) worden twee dagen met periodiek wat regen of lichte regen en de temperaturen gaan op naar de 11 tot 15 graden. Nieuwe warmterecords. Records in De Bilt: voor 30 december (donderdag) 13,0 graden in 1925. Nu verwacht ik rond 14 graden. Op 31 december (vrijdag, Oudejaarsdag) is het record 13,7 graden uit 2017. Nu verwacht ik 14 graden. Dat wordt spannend. In de nachten ook kans op nieuwe warmterecords. Nieuwjaarsdag zal met maximumtemperaturen van 13 of 14 graden ook voor nieuwe warmterecords zorgen. Ook zondag dubbele cijfers met temperaturen rond 11 graden.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Cookieinstellingen