Weekcijfers RIVM: stijging aantal nieuwe coronagevallen ingezet

Foto: ©Canva/MAximaal Sales

Het aantal nieuwe coronagevallen steeg de afgelopen dagen en dat zal dinsdag ook terug te zien zijn in de weekcijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Weekcijfers tonen weer stijging

Afgelopen zes dagen kwamen er in totaal 95.014 positieve testuitslagen binnen bij het instituut. Dat is al meer dan de zeven dagen daarvoor. Het hoge weekcijfer kan iets vertekend zijn, doordat de cijfers van vorige week woensdag mogelijk hoger uitvielen door een storing de dag ervoor.

Afgelopen zes dagen kwamen er gemiddeld 15.835 nieuwe coronagevallen per dag bij. Als daar het aantal nieuwe besmettingen van deze dinsdag bij op worden geteld, kan het totaal aantal positieve tests van de afgelopen week dus uitkomen op bijna 111.000. Een week eerder registreerde het RIVM in totaal 84.398 nieuwe coronagevallen.

Eerder daalde het nog

Vorige week kon het RIVM, dat wekelijks een overzicht geeft van de ontwikkeling van de pandemie, nog een daling melden ten opzichte van de week daarvoor. Maar toen leek de snelheid van die daling al af te nemen. Het instituut verwacht een stijging van de besmettingscijfers vanwege de opmars van de vermoedelijk besmettelijker omikronvariant van het virus. Het bericht Weekcijfers RIVM: stijging aantal nieuwe coronagevallen ingezet verscheen eerst op Nieuws.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen