Basisscholen en middelbare scholen open na langere kerstvakantie

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

De kerstvakantie is voorbij en daarom gaan de basisscholen en de middelbare scholen maandag weer open. Ook de buitenschoolse opvang begint weer.

Weekje eerder vakantie

De vakantie van de leerlingen startte een week eerder vanwege de opkomst van de omikronvariant van het coronavirus. Het kabinet besloot vorige week dat het niet nodig is om de scholen langer dicht te houden. Kinderen en leerkrachten moeten zich wel aan een paar basisregels houden. Zo moeten leerlingen vanaf groep 6 op de gangen mondkapjes dragen, net als de leraren. Twee keer per week moeten ze een zelftest doen, leerlingen met klachten blijven thuis, ouders moeten buiten blijven, leraren moeten afstand van elkaar houden en vergaderingen gebeuren voorlopig alleen online.

Mbo’s, hogescholen en universiteiten blijven voorlopig nog wel dicht. De studenten krijgen digitaal onderwijs, uitzonderingen daargelaten. Op 14 januari wordt opnieuw bekeken of ook zij weer fysiek onderwijs kunnen krijgen.

Van alle kanten reactie

Van alle kanten was het kabinet opgeroepen om de scholen te heropenen. Die oproep kwam onder meer van Kinderombudsman Margrite Kalverboer en van zestig organisaties, waaronder UNICEF, Jeugdzorg Nederland en de Nederlandse ggz. Tientallen middelbare scholen in Amsterdam en Rotterdam sloten zich er op nieuwjaarsdag bij aan. Het bericht Basisscholen en middelbare scholen open na langere kerstvakantie verscheen eerst op Nieuws.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen