Toch extra vergadering Veiligheidsberaad over ‘actualiteit’

Foto: Pexels

Het Veiligheidsberaad komt vrijdagmiddag toch digitaal bij elkaar voor een extra vergadering over “de actualiteit”, zoals een woordvoerder het noemt.

Horen advies OMT

Donderdag ging de voorgenomen extra vergadering niet door omdat justitieminister Dilan Yeşilgöz er niet bij kon zijn. Zij schuift vrijdagmiddag wel aan. De 25 burgemeesters van het beraad krijgen zeer waarschijnlijk te horen wat het Outbreak Management Team (OMT) vrijdagochtend geadviseerd heeft aan het kabinet. Dat advies is belangrijk voor de eventuele spoedige heropening van de horeca- en cultuursector. De burgemeesters hebben maandag geëist dat deze sectoren voor het eind van de week van het kabinet moesten horen wanneer zij de deuren weer zouden kunnen openen.

Aandringen op open gaan

De burgemeesters zijn als voorzitter van hun veiligheidsregio verantwoordelijk voor de uitvoering en handhaving van het coronabeleid. Dertig burgemeesters hebben deze week laten weten dat de rek uit de handhaving is en dat ze bovendien vinden dat de maatschappij weer open moet. Het bericht Toch extra vergadering Veiligheidsberaad over ‘actualiteit’ verscheen eerst op Nieuws.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen