Goedemorgen, het is vandaag vrijdag 11 februari

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Door Sam Fish – Trek je warme trui maar uit de kast vandaag, het is namelijk nationale warme truiendag. En met zo’n warme trui aan kan de kachel meteen wat lager.

Warme Truiendag

Een warme trui is sowieso erg lekker. Maar met een warme trui aan kan de kachel vandaag wat lager en redden we het klimaat en onze portemonnee. Want mét warme trui en een iets minder warme kachel hebben we het nog steeds lekker warm. Maar je bespaart tegelijkertijd ook energie. En dat is misschien niet heel veel. Maar als heel veel mensen mee doen, dan zet het misschien wel zoden aan de dijk.

Een klein beetje

Alle beetjes helpen! Wist je dat je met deze actie 6% energie én CO2 per graad kunt besparen? Als heel Nederland op 1 dag 1 graad lager stookt, besparen we dus 6,3 miljoen kilo CO2! Dit staat gelijk aan 6.300 ton CO2 en om duidelijk te maken hoeveel dit is, om 6.300 ton CO2-uitstoot op te nemen moeten er een jaar lang 315.000 bomen groeien. Dat is niet ‘een beetje’, dat is veel!

Voor je eigen portemonnee

Maar als je het niet voor het klimaat wilt doen, dan doe je het toch gewoon voor jezelf? Een lekkere warme trui dragen is altijd een fijne optie. Laat anderen zien en bekijk anderen 😉 Maak een creatieve foto van jezelf in een warme trui, eventueel met collega’s, huisgenoten of huisdieren. Plaats deze op Instagram of Facebook met de hashtag #WarmeTruiendag.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen