Goedemorgen, het is vandaag maandag 14 februari

Foto: pixabay

Door Sam Fish – 14 februari, de dag van de liefde. Vandaag is het Valentijnsdag, ook gewoon in tijden van het coronavirus en de lockdown.

Valentijnsdag

Op deze dag is het aan jou om anoniem je liefde te verklaren aan iemand die je wel ziet zitten. Maar als je jouw grote liefde al hebt gevonden, is dit dé dag om ze eens lekker te verwennen. Chocolade, bloemen, of misschien een mooie herinnering. Alles kan. Met dat stomme virus is het misschien ietwat onhandiger in sommige situaties. Maar als je al een relatie hebt, dan kun je het ook lekker thuis vieren, zonder afstand en QR-codes. Hebben we dat probleem ook weer opgelost.

Wie is Valentijn?

En hoewel deze dag tegenwoordig vooral bedoeld is om geld uit te geven en te verdienen, was dat vroeger niet zo. Deze dag stamt namelijk uit het jaar 496. Toen riep Paus Gelasius 14 februari uit tot de dag van de Heilige Valentijn. Valentijn is de naam van drie of vier martelaren en heiligen uit die tijd. De feestdag is de dag der geliefden en het zou de dag zijn waarop deze heiligen stierven. Al wordt er ook gedacht dat het om één en dezelfde persoon zou gaan, in plaats van meerdere.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen