Het weer met Piet Paulusma: vanmorgen buien, kans op hagel en natte sneeuw

Foto: ©Piet Paulusma

Verkeerswaarschuwing: Windstoten in kracht 7. Kustgebieden, IJsselmeergebied en Waddengebied windstoten in kracht 8. Vanavond, vannacht en morgenochtend kans op mist en dichte mist en kans op gladheid! Tijd inruimen voor het autoruitenkrabben.

Het weer

Vanmorgen veel bewolking en buien. Vooral in het noordelijke deel van ons land, in het oosten en in het zuidoosten met kans op hagel, natte sneeuw en mogelijk onweer. Vroeger en later in de middag volgt de overgang naar droog weer met de zon erbij. Overdag 8 tot 9 graden. De wind uit west tot noordwest is matig tot krachtig. Windstoten in kracht 7 of 8. Vanmiddag wordt het rustiger met eerst nog windstoten in kracht 6 tot in kracht 7.

Komende nacht

Vanavond en de komende nacht is het vrij helder en vrij rustig weer met -2 en -1 graden. In de kustgebieden en in het Waddengebied 1 of 2 graden. Vrijwel overal grondvorst en kans op gladheid. De wind afnemend zwak of matig, kracht 2 of 3.

Zaterdag en zondag

Zaterdag vrij zonnig weer en 8 tot 11 graden. Een zwakke tot matige wind uit zuid tot zuidoost. In de nacht meest lichte vorst van -1 tot -2 graden of plaatselijk -3 graden. Kustgebieden +1 of +2 graden. Overal grondvorst en kans op gladheid.

Zondag ook vrij zonnig weer en 9 of 10 graden. Een matige wind uit het zuidoosten. Hierdoor voelt het kouder aan. In de nacht vrij helder weer en -1 tot +3 graden. Bijna overal grondvorst. Kans op gladheid. Maandag vrij zonnig weer en 10 graden. Dinsdag zon, bewolking en droog met opnieuw ongeveer 10 graden. Ook woensdag droog weer.

Het bericht Het weer met Piet Paulusma: vanmorgen buien, kans op hagel en natte sneeuw verscheen eerst op Nieuws.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen