Gemeenteraadsverkiezingen van start

Foto: Flickr

Vanaf deze maandag mogen bijna 13,6 miljoen mensen in 334 gemeenten een stem uitbrengen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Om de spreiding van kiezers te bevorderen zijn de stemlokalen drie dagen open. Op maandag kunnen kiezers op zo’n 1700 plekken terecht.

Gemeenteraadsverkiezingen van start

Het eerste stembureau gaat om 06.00 uur open en is te vinden op het station van Harderwijk. Deze is alleen tijdens de ochtend- én avondspits open. De meeste reguliere stemlokalen gaan pas om 07.30 open. Stemmen kan met een geldige stempas en een geldig identiteitsbewijs. Een identiteitsbewijs is geldig om mee te stemmen als het niet langer dan vijf jaar verlopen is.

Einde

Om 21.00 uur sluiten de stemlokalen weer. Daarna blijven de stembussen met daarin de stembiljetten gesloten. Stembureauleden stellen wel vast hoeveel kiesgerechtigden hebben gestemd, door het aantal geldige stempassen en volmachtbewijzen te tellen. De gemeente vervoert de stembussen, stempassen en volmachten naar een veilige opslag. De sleutel van elke stembus wordt apart vervoerd en het vervoer van de spullen gebeurt altijd door minimaal twee personen. De stemmen die op maandag en dinsdag vervroegd zijn uitgebracht, worden woensdag overdag geteld. Het bericht Gemeenteraadsverkiezingen van start verscheen eerst op Nieuws.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen