Moslims vieren Suikerfeest voor het eerst sinds 2019 als vanouds

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Zondag is de laatste dag in Nederland van de islamitische vastenmaand ramadan. Moslims over de hele wereld moesten zich tijdens de ramadan tussen dageraad en zonsondergang onthouden van eten, drinken, roken en het hebben van seks.

Maandag Suikerfeest

Zondagavond is daarmee de laatste iftar, de maaltijd waarmee tijdens de ramadan het vasten wordt doorbroken. Het einde van deze vastenmaand vieren moslims met Eid al-Fitr, ook wel het Suikerfeest genoemd. Het grote feest vol lekkernijen, cadeaus en bezoekjes aan familieleden en vrienden kan dit jaar voor het eerst weer gevierd worden zoals gebruikelijk was voor de uitbraak van het coronavirus.

Het exacte begin van zowel de ramadan als het Suikerfeest hangt samen met het zichtbaar worden van de eerste sikkel van de nieuwe maan en kan dus per locatie op de wereldbol wat verschillen. Ook begint de vastenmaand elk jaar op een andere dag omdat de islamitische kalender een maankalender is. Zo’n maanjaar is elf dagen korter dan onze westerse jaartelling.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen