Toeristenbelasting in Apeldoorn stijgt met 1,9%

Foto: Pixabay

Toeristenbelasting betalen in Apeldoorn is een stuk meer in vergelijking met andere gemeenten in Nederland. In Apeldoorn betaal je €2,63 per persoon per nacht. Gemiddeld in Nederland is dit €2,03.

Toeristenbelasting

Voor een overnachting in een Gelders hotel betaal je in 2022 4,9% meer toeristenbelasting dan vorig jaar. Deze stijging is lager dan het landelijk gemiddelde van 5,2%. Het gemiddelde tarief voor toeristenbelasting in Gelderland bedraagt dit jaar € 1,66 per persoon, per nacht. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van Bungalowparkoverzicht.nl naar toeristenbelasting.

Grootste stijging in Wijchen

In 31 van de 51 Gelderse gemeenten is dit jaar een verhoging doorgevoerd in het tarief voor de toeristenbelasting ten opzichte van 2021. In Wijchen betalen toeristen dit jaar het dubbele vergeleken met een jaar eerder: het tarief steeg hier van € 0,75 naar € 1,50 per persoon, per nacht.

Relatief lage toeristenbelasting in Gelderland

Waar de toeristenbelasting in Gelderland dit jaar steeg, ligt het bedrag wat toeristen in de provincie aan belasting kwijt zijn onder het landelijk gemiddelde van € 2,03. In Noord-Hollandse gemeenten wordt gemiddeld het hoogste belastingtarief gehanteerd. Toeristen betalen hier gemiddeld € 2,95 per persoon, per nacht. In Amsterdam ligt dit bedrag zelfs op € 11,29.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen