Apeldoorn haalt website Stadspas uit de lucht na melding datalek

Foto: ©Aprldoorn/Maximaal Sales

Gemeente Apeldoorn heeft haar website voor de stadspas uit voorzorg uit de lucht gehaald na melding van een datalek. Een ethische hacker wees de gemeente er op dat men via de website bij een logbestand kon komen waarin gebruikersnamen en wachtwoorden van een deel van de gebruikers leesbaar waren opgeslagen.

Stadspas inloggegevens

Het gaat om inloggegevens van 4.600 personen die bij het inloggen een of meerdere keren foutieve gegevens (bijvoorbeeld een typefout in mailadres of een verkeerd wachtwoord) hadden ingevuld. De betrokken personen zijn door de gemeente over het incident geïnformeerd. Zo ver de gemeente kan achterhalen zijn er geen vertrouwelijke gegevens met anderen gedeeld. Het incident is door de gemeente als datalek gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Verwijderd

De leverancier van de website heeft het betreffende logbestand inmiddels verwijderd en daarmee is de kwetsbaarheid verholpen. Daarnaast moeten alle gebruikers van de website hun wachtwoorden uit voorzorg opnieuw instellen. Dit kan wanneer de website weer online gaat.

Veelgestelde vragen over het datalek

We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over het datalek.

Bekijk de meest gestelde vragen

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen