Boscafés over de maatregelen bosbeheer

Foto: ©Google Street View

Gemeente Apeldoorn heeft twee bosgebieden in eigen beheer: Natuurpark Berg en Bos en Dennenheuvel/Philipsbosje.

Maatregelen ter verbetering

Het gaat niet goed met de bossen in Nederland, zo ook in onze Apeldoornse bossen. Komende jaren nemen we maatregelen om ons mooie bos in Natuurpark Berg en Bos en Dennenheuvel te behouden, voor recreatie en natuur. Sommige maatregelen zijn straks zichtbaar in het bos. Zo worden er hekjes om jonge bomen geplaatst, zodat de boompjes niet worden opgegeten. Ook halen we verspreid door het bos naaldbomen weg en planten we verschillende soorten loofbomen aan. Hiermee is het bos beter beschermd tegen bosbrand en kunnen er meer dier- en plantensoorten leven.

Boscafés

Wit u meer weten over de maatregelen en waarom we deze nemen, meldt u zich dan aan voor een boscafé. Dit is een wandeling van ongeveer 1,5 tot 2 uur met de bosbeheerder door Natuurpark Berg en Bos. Wij zorgen voor koffie en thee.

Ook kunt u meer informatie over bosbeheer lezen op www.apeldoorn.nl/bosbeheer. De Boscafés vinden plaats op de volgende data en tijdstippen.

  • Vrijdag 3 juni van 10:00 tot 12:00 uur
  • Vrijdag 3 juni van 14.00 tot 16.00 uur
  • Vrijdag 10 juni van 14.00 tot 16.00 uur

U kunt zich aanmelden via het online formulier.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen