Een sprankelende speurtocht op 19 juni door het sprengenpark

Foto: Wikimedia

Bijzondere bomen, weidse waterpartijen, sprankelende sprengen, kunstig aangelegde perken en onbeperkte kunst, ontdek het allemaal in het Sprengenpark.

Gegevens wandeling

Een excursie georganiseerd door IVN Apeldoorn, zondagmiddag 19 juni 2022 om 14.00 uur. Duur, een kleine 2 uur. Start-locatie: Parkeerplaats hoek Sprengenparklaan met J.F.Kennedylaan.

Achtergrond

Het zuidelijke gedeelte van het park was voor de oorlog een zandafgraving en een buurtvuilstortplaats. In 1951 werd besloten om er een park van te maken.

Het park is prachtig geworden. De bomen in het park zijn heel bijzonder. Er zijn veel verschillende soorten bomen die in elk jaargetijde de moeite van het bekijken waard zijn. Ze staan vaak alleen, waardoor ze goed kunnen uitgroeien. Tien tuinontwerpers hebben plantvakken ontworpen en samengesteld met een eigen kleurschema, voorzien van bijzondere soorten die zo lang mogelijk bloeien. Ook de beelden in het park maken het bijzonder. Deze kunstwerken zijn gemaakt door kunstenaars die de Wilhelminaring hebben gewonnen. De spreng in het noorden van het park heet de Badhuisspreng.

Meer info

Voor IVN-leden is de wandeling gratis, aan niet leden vragen wij 2 euro per persoon.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen