Ruim € 11.000 bijeen gewandeld voor Veluwse Wens Ambulance

Foto: ©Veluwse wensambulance

De actie ‘Lopen voor Wensen’ van de Veluwse Wens Ambulance heeft maar liefst € 11.222,85 opgeleverd voor de stichting.

Ruim € 11.000

De wandelaars liepen met elkaar van de hoofdvestiging in Elburg naar de dependance in Opheusden en zamelden met de 72 kilometer lange wandeltocht geld in voor het uitvoeren van de laatste wensen van terminaal zieke wensvragers. Helma van den Berg, bestuurslid van de Veluwse Wens Ambulance, liep zelfs de volle 72 kilometer. Ze werd op haar tocht bijgestaan nog zo’n 20 lopers die elke één of meerdere etappes liepen. “We hebben het met elkaar gedaan, alleen had ik het niet gered”, vertelt Van den Berg. “De opbrengst is fantastisch, we hadden nooit gedacht dat we zoveel geld zouden ophalen.”

Feestje

“De tocht begon om 02.00 uur ’s nachts en het was van de start tot de finish om 18.00 uur een feestje. We werden steeds gevolgd door een Can-Am, die ter beschikking was gesteld, een vrachtwagen met materiaal en één van onze drie wensambulances. Dat gaf een veilig gevoel. De meerijdende EHBO-ers en masseuses hebben ook goed werk gedaan, en ook de catering was onderweg goed geregeld. In Vierhouten stond er een lekkere koffie en bij de tweede stop in Uddelerveen was er een heerlijk ontbijt met saucijzenbroodjes van bakker Schreuder.”

Warm onthaal

De laatste etappe van Ede naar Opheusden was zwaar. “We hadden tegenwind op de dijk, maar we kregen zoveel steun in die laatste kilometers! Radio Gelderland besteedde live aandacht aan onze actie, dus stonden er mensen langs de kant te klappen en deelde een voorbijganger ijsjes uit.”
Op de wensambulancepost in Opheusden wachtte de lopers een warm onthaal: een spandoek, rode loper, rozen , een medaille en een lekker wijntje. “Dat was echt een heel gaaf welkom, net als alle andere warme reacties die we na afloop van de tocht ontvingen. Het was een heel eind, maar ik heb er iedere kilometer van genoten.”

Thuisgebracht

De wensambulances worden normaal gesproken uitsluitend gebruikt voor het in vervulling laten gaan van wensen van ernstig zieke mensen die woonachtig zijn in Gelderland, Utrecht, Flevoland en de omgeving van Zwolle. “Maar na de 72 afgelegde kilometers ben ik als prinses met dit comfortabele vervoermiddel naar huis gebracht. Dat was een welkome luxe”, lacht Helma van den Berg. “De actie heeft de stichting een prachtig geldbedrag en publiciteit opgeleverd. Iedereen die op wat voor wijze dan ook heeft bijgedragen aan deze actie, nogmaals hartelijk bedankt!”

Meer informatie over het werk van de Veluwse Wens Ambulance kunt u vinden op de website www.veluwsewensambulance.nl

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen