Piek van coronagolf lijkt in zicht te komen

Foto: ©Canva/MAximaal Sales

De zomergolf van het coronavirus lijkt, in elk geval voorlopig, zijn hoogste punt te naderen.

Besmettingen lopen op

Het aantal bevestigde besmettingen loopt nog wel op, maar de stijging gaat langzamer.

Hoeveel besmettingen in de afgelopen zeven dagen zijn bevestigd, wordt dinsdag duidelijk in de wekelijkse cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het instituut meldde vorige week dat het 34.145 meldingen van positieve tests had gekregen in de week ervoor.

Stijging wordt minder

In de zes dagen daarna zijn er 32.627 positieve tests bij gekomen, gemiddeld 5438 per dag. Daarmee zou het weekcijfer dinsdag kunnen uitkomen op ongeveer 38.000, oftewel zo’n 11 procent meer dan vorige week. Dat is de langzaamste stijging op weekbasis sinds eind mei, vijf weken geleden, toen de huidige golf nog moest beginnen. Het RIVM komt dinsdag ook met cijfers over de druk op de ziekenhuizen. De instroom van coronapatiënten daar neemt toe. Het bericht Piek van coronagolf lijkt in zicht te komen verscheen eerst op Nieuws.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen