Dikke Banden Race door het Centrum van Apeldoorn

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

De Tour de France is van start. Wil jij je ook een dagje een echte race-coureur voelen, maar heb je geen racefiets? Niet getreurd. 25 september wordt er in het centrum van Apeldoorn een speciale dikke banden race georganiseerd voor iedereen tussen de 7 en de 12 jaar met stadfiets of mountainbike.

Ronde van Gelderland

Op 25 september 2022 wordt er een wielerevenement georganiseerd in het centrum van Apeldoorn. Kijk op rondevangelderland.nl voor alle informatie. Aan het einde van deze dag (om 16 uur) gaan we dit parcours niet afbreken, maar mag iedereen tussen de 7 en 12 met z’n eigen fiets op dit parcours racen! We noemen dit een dikke banden race.

Doe mee met de dikke banden race

Een dikke banden race is een race met dikke banden. Dit betekent dat je een dikke banden race niet mag fietsen met een racefiets, maar alle andere fietsen zijn toegestaan. Over het afgesloten parcours race je als een echte sprinter race met je eigen fiets door het centrum van Apeldoorn. Je kunt je samen met je vrienden opgeven om tegen elkaar te racen. Een speaker zal jullie tijdens de race aanmoedigen en de winnaar krijgt een leuke prijs!

3 leeftijdsgroepen

Er wordt geracet in 3 categorieën: 7/8 jaar, 9/10 jaar of 11/12 jaar. Starttijden:

16.00: groep 7/8 jaar, 1 ronde, ongeveer 1,2 km

16.15: groep 9/10 jaar, 2 ronde, ongeveer 2,4 km

16:30: groep 11/12 jaar, 3 rondes, ongeveer 3,6 km

Lijkt je dit leuk, aarzel dan niet, trommel je vriendengroep bij elkaar en schrijf je allemaal in. Deelname is gratis! Willen je vrienden niet meedoen, maar jij wel. Alleen jezelf inschrijven kan natuurlijk ook!

Vol = vol

Om het allemaal veilig te houden mogen er maximaal 35 racers op het parcour fietsen tijdens deze dikke banden race. Meld je dus nu snel aan, voordat het vol zit! Aanmelden kan via de site rondevangelderland.nl

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Cookieinstellingen