ANWB adviseert strandgangers op hittedagen vroeg van huis te gaan

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Vanwege de verwachte hitte adviseert de ANWB mensen die maandag en dinsdag naar het strand willen gaan om al vroeg van huis te vertrekken.

Drukte op wegennet

Door de tropische temperaturen verwacht de verkeersdienst dat veel Nederlanders verkoeling gaan zoeken aan zee, wat kan leiden tot veel en lange files op de wegen richting de badplaatsen. “In de auto, in de hitte in lange files staan is geen pretje”, waarschuwt de ANWB. “Alle hulpdiensten zijn de komende dagen extra alert om gestrande reizigers hulp te bieden, maar ook zij moeten deze extreme hitte ondergaan.”

Water mee

De verkeersdienst geeft reizigers verder als advies om voldoende drinkwater en eten in de auto te hebben en kinderen en huisdieren uit de zon te houden, bijvoorbeeld door het achterzijraam van de auto af te dekken. Daarnaast geldt het advies om een paraplu mee te nemen ter bescherming tegen de brandende zon in het geval van pech.

Maandag worden temperaturen verwacht van rond de 30 graden, in het zuiden zelfs 30 tot 35 graden. Dinsdag stijgt het kwik naar verwachting naar waarden tussen 33 en 37 graden in het midden en zuiden van het land.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen