Nieuwe directeur Alfred Rave voelt zich al helemaal thuis bij Gelder Thuiszorg

Foto: ©Gelder Thuiszorg

Februari dit jaar is Alfred Rave als algemeen directeur aan de slag gegaan bij Gelder Thuiszorg en IJsselland zorg. Inmiddels zijn de eerste 100 dagen al ruim achter de rug, dus heeft hij voldoende mee kunnen draaien om zich een eerste indruk te vormen.

Ervaring in de zorg

Ik heb hiervoor onder andere als operationeel manager bij een zorgverzekeraar gewerkt, waar ik verantwoordelijk was voor de gehele backoffice. Daarna heb ik bij CIZ gewerkt, het Centrum Indicatiestelling Zorg, dat zich bezighoudt met de uitvoering van de Wet langdurige zorg. Ik heb dus niet alleen ruime ervaring opgebouwd binnen de zorg, maar ook een enorme affiniteit met de sector. Het past dus helemaal bij me om nu in de thuiszorg aan de slag te gaan.

Toegankelijk

Mijn eerste 100 dagen heb ik vooral gebruikt om veel mensen te spreken en de organisatie door en door te leren kennen. Ik was vooral heel positief verrast door de enorme passie die onze mensen voor hun werk hebben. Nu is de zorg natuurlijk ook mensenwerk, maar het is heel mooi om te zien hoe betrokken iedereen is. Daarnaast is het fijn dat er binnen Gelder Thuiszorg en IJsselland zorg zulke korte lijnen zijn. Hierdoor kun je dingen makkelijk direct bespreken en kunnen eventuele problemen snel worden opgelost. Zelf wil ik ook graag benaderbaar en toegankelijk zijn, zowel voor mijn medewerkers als cliënten. Zo ga ik minstens één keer per week bij alle vestigingen langs en heb ik ook regelmatig direct contact met cliënten.

Korte lijnen

Zelf heb ik ook weer een kort lijntje met eigenaar Rinald Kloppenberg. Hij heeft mij meegenomen in het DNA van GTZ en zijn visie op het managen van de organisatie. Natuurlijk zijn er bepaalde kaders waar we binnen moeten werken, maar verder is het vooral kwaliteits- en resultaatgericht. De weg die je aflegt om tot dit resultaat te komen, mag je geheel zelf bepalen. Dit gevoel van zelfstandig ondernemerschap past goed bij mij. Niet alleen vind ik het fijn om zelf veel vrijheid te krijgen, maar ook om deze aan mijn medewerkers te kunnen geven. Zo kan iedereen tot een invulling komen die bij hen én de vestiging past.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen