Steeds meer zaken door politie geschrapt door personeelstekort

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Het aantal zaken waar de politie geen onderzoek naar doet, is in de afgelopen jaren meer dan verdubbeld.

Steeds meer geschrapt

Dit bevestigt een woordvoerder van de korpsleiding zondag na berichtgeving van de NOS. Vorig jaar zijn bijna 32.000 zaken vroegtijdig beëindigd door een personeelstekort bij de politie. In totaal zijn in 2021 62.293 zaken geschrapt, in 2018 ging het nog om 25.700 zaken. Naast dat zaken terzijde zijn geschoven door capaciteitsgebrek, zijn vorig jaar ook 26.000 zaken niet behandeld omdat ze niet kansrijk genoeg waren om onderzoek naar in te stellen.

Niet strafrechtelijk

Een deel van de zaken werd ook buiten de strafrechtelijke weg afgedaan, legt een woordvoerder uit. Het gaat hier bijvoorbeeld om zaken die verder verlopen via mediation.

“De realiteit is dat we altijd meer zaken hebben dan we aankunnen”, zegt Hanneke Ekelmans, lid van de korpsleiding van de Nationale Politie, tegen de NOS. “Maar daarnaast zijn zaken de laatste jaren steeds complexer geworden.” Het bericht Steeds meer zaken door politie geschrapt door personeelstekort verscheen eerst op Nieuws.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen