Huisvesting voor Oekraïense vluchtelingen locaties ‘s Heeren Loo Zorggroep en de Deventerstraat

Foto: ©Nieuws.nl

Vanaf begin augustus worden ruim 100 Oekraïners opgevangen in woningen van ’s Heeren Loo Zorggroep aan de Lupineweg, Pomonalaan en de Schopenhauerstraat.

Ander karakter

De gemeente mag de woningen voor een jaar gebruiken. In het kantoorpand aan de Deventerstraat 184 worden vanaf half september 240 plekken gecreëerd. Het gaat hier om de eerste vervangende locaties voor de sporthallen die nu nog in gebruik zijn. Half augustus wordt bekend gemaakt welke van de drie sporthallen teruggegeven kan worden aan de reguliere gebruikers. Burgemeester Ton Heerts: “De oorlog in Oekraine blijft maar voortduren. Deze woonplekken hebben een ander karakter dan de noodopvang in de sporthallen. Ik ben blij dat we deze vluchtelingen daarmee wat meer privacy kunnen bieden.”

Lees meer over opvanglocaties

Lees meer over Oekraïne en Apeldoorn

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen