Weer dat zich leent voor dagjes strand in augustus

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Ook in de maand augustus zal het weer een vakantie in eigen land niet in de weg staan.

Weer voor dagjes strand

Het wordt namelijk een ‘warme, droge en zonnige maand,’ zo bericht Weer Online. Dankzij hogedrukgebieden is de verwachting dat de zon de komende weken volop de kans krijgt om te schijnen en dat buien uitblijven. Een gevolg hiervan is dat de temperatuur gemiddeld iets hoger ligt dan normaal. Ook de zeewatertemperatuur is hoog. ‘Die ligt op dit moment rond 20 graden,’ aldus meteoroloog Yannick Damen. Het wordt volgens hem bij uitstek ‘weer dat zich leent voor dagjes strand’.

Erg warme dagen

Het weerplatform geeft bovendien aan dat de kans op zeer warme dagen van 30 graden of meer groot is. Of de thermometer de 38 graden weer aan zal tikken, zoals dat in juli gebeurde is echter afwachten. Hoewel de voorspellingen gunstig zijn voor allerhande zomerse activiteiten, is de hitte en droogte voor de natuur slecht nieuws. Weer Online geeft aan dat door de aanhoudende droogte plaatselijk zelfs de blaadjes van de bomen kunnen vallen.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen