Tropische temperaturen verwacht komende week

Foto: Pixabay

De kans is groot dat de temperaturen de komende week verder zullen stijgen. In het zuiden en zuidoosten van het land krijgen we waarschijnlijk zelfs een hittegolf. Op donderdag en zaterdag verwacht de weerdienst zelfs tropische temperaturen van rond de 30 graden.

Zondag

De zon scheen zondag volop en de wind waait uit het noordwesten en is zwak tot matig van kracht. De temperatuur loopt op naar maximaal 21-22 graden in het noorden, naar 23-24 graden in het midden en naar 25, lokaal 26 graden in het zuiden.

Maandag

In het noorden is het bewolkt en lokaal valt een enkele lichte bui. Verder naar het zuiden schijnt de zon en is het droog. Er staat niet meer dan een zwakke veranderlijke wind. De temperatuur loopt snel op en om 11:00 uur is het van noord naar zuid 20 tot 22 graden. Aan het begin van de middag valt in het noordoosten lokaal nog een lichte bui, op de meeste plaatsen is het echter droog. De zon schijnt tussen de wolken door en er waait een meest matige en aan zee soms vrij krachtige noordenwind. De temperatuur loopt op naar 22 graden in het noorden, naar 24 in het midden en naar 26 graden in het zuiden. De meeste wolken lossen weer op in de avond en de zon schijnt nog tot halverwege de avond. De noorden- tot noordoostenwind neemt in kracht af en het blijft nog lang aangenaam voor een avondwandeling. Om 21:00 uur is de temperatuur gedaald naar 18 graden in het noorden en 22 in het zuiden.

Dinsdag: op veel plaatsen 25 graden en meer

Vooral in het noorden van het land komen wolkenvelden voor. Verder naar het zuiden schijnt de zon volop. Er waait een zwakke tot matige noordoostenwind. Aan de kust waait in de middag een vrij krachtige noordenwind, windkracht 5. Daar wordt het maximaal 22 tot 24 graden. Landinwaarts is het zomers warm met temperaturen van 25 tot 28 graden. In het zuiden en zuidoosten kan het 29 graden worden.

Woensdag: zonnig en warm

De zon schijnt van opkomst tot ondergang onafgebroken. De lucht is niet helemaal strakblauw, want er zijn ook sluierwolken zichtbaar en het blijft droog. De wind waait uit het noordoosten en is zwak tot matig van kracht, aan zee steekt in de middag een stevige noordenwind op. De temperatuur loopt op naar 24 of 25 graden op de Waddeneilanden en naar 26 tot 28 graden in de noordelijke en westelijke provincies. In het midden, oosten en zuiden loopt het kwik op naar 29 tot 31 graden. In het zuidoosten kan het lokaal 32 graden worden.

Donderdag: op veel plaatsen tropisch

De wind waait uit het oosten en daarmee wordt zeer warme lucht aangevoerd. Bij volop zonneschijn wordt het op veel plaatsen tropisch warm met 30 graden en meer. Alleen langs de noord- en westkust en op de Waddeneilanden blijft het kwik nog beneden 30 graden met maxima van 27 tot 29 graden. Landinwaarts wordt het op de warmste plaatsen 32-33 graden.

De dagen daarna: aanhoudend zonnig en tropisch

Ook vrijdag en in het weekend blijft het vrij zonnig en tropisch. De zon schijnt volop en het blijft droog. De wind waait meest matig uit het oosten en het wordt 30 tot 34 graden. Als je verkoeling zoekt dan zijn de Waddeneilanden aan te raden, want daar wordt het maximaal 26 tot 28 graden. Ook op de stranden kan het in de middag soms afkoelen door wind van zee. Bron: weeronline. Het bericht Tropische temperaturen verwacht komende week verscheen eerst op Waalwijk.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen