Kennismaken met organisaties tijdens de Proeverij voor Vrijwilligerswerk 2022

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Op zaterdag 1 oktober wordt voor de 4e keer de Proeverij voor Vrijwilligerswerk in Apeldoorn georganiseerd.

Proeverij voor Vrijwilligerswerk

Belangstellenden kunnen die middag van 13.00 tot 16.00 uur in Omnisport komen ‘proeven’ op hoeveel verschillende manieren je actief kunt zijn als vrijwilliger. Je ziet en ervaart hoe divers, breed, leuk, zinvol en leerzaam vrijwilligerswerk is en kan zijn. Ruim 60 organisaties presenteren zich aan het publiek en laten zien wat je als vrijwilliger bij hen kan doen. Vrijwilligerswerk betekent vaak dat je iets doet voor een ander, maar het kan daarnaast ook je eigen leven verrijken. Door een beetje van je tijd in te zetten, kun je jezelf verder ontwikkelen, iets betekenen voor een ander en nieuwe mensen ontmoeten.

Vrijwillige inzet

Vrijwilligerswerk doen hoeft niet altijd te betekenen dat iemand elke week op een locatie aanwezig is. Vrijwillige inzet bestaat in verschillende vormen, van incidenteel tot meerdere uren per week. Tijdens de Proeverij voor Vrijwilligerswerk maken de bezoekers kennis met uiteenlopende manieren om je vrijwillig in te zetten.

Meer info

Benieuwd wat organisaties jou te bieden hebben? Kom dan langs op zaterdag 1 oktober tussen 13.00 en 16.00 uur bij Omnisport, De Voorwaarts 55, Apeldoorn. Op de website www.mensenmakenapeldoorn.nl vindt je meer informatie.

Mensen maken Apeldoorn

De campagne Mensen maken Apeldoorn brengt het vrijwilligerswerk in Apeldoorn onder de aandacht. De werkgroep bestaat uit leden van Apeldoorn Pakt Aan, De Kap, Stichting Present, Ertoe Doen, Sportservice Apeldoorn, Sportraad Apeldoorn, Platform Coördinatoren Vrijwilligerswerk Zorg & Welzijn Apeldoorn, GIGANT en IVN Natuureducatie.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen