Wandelingen Bomen in Apeldoorn

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Apeldoorn is een groene gemeente, onder andere door de vele bomen. Daar zijn we trots op. Naast de bossen op de Veluwe telt Apeldoorn ook binnen de bebouwde kom van de stad en de dorpen een groot aantal bomen. Hiervan zijn er zo’n 85.000 in beheer bij de gemeente. Voor wie hier meer over wil weten organiseert de gemeente een vijftal wandelingen.

Belang van bomen

Bomen in Apeldoorn spelen een belangrijke rol als het gaat om het leefbaar houden van de versteende omgeving. Zo helpen bomen de stad te verkoelen bij hitte. De bomen bieden ook leefruimte voor veel dieren. Denk aan zangvogels en eekhoorns.

Bomenbeleid

Om het aantal bomen in Apeldoorn goed op orde te houden, hebben we bomenbeleid. Hierin regelen we het beheer en de bescherming van bomen, en ook de aanplant van nieuwe bomen. Denk aan onderhoud van bomen in de openbare ruimte, maar ook aan regels voor het kappen van bomen. De gemeente werkt in 2022 aan vernieuwing van dit beleid.

Wandelingen

Voor inwoners van Apeldoorn die meer willen weten over hoe Apeldoorn met de bomen in de bebouwde omgeving omgaat, organiseren we een vijftal bijeenkomsten met wandelingen. Tijdens deze wandelingen gaan we in op het belang van bomen in Apeldoorn, wat er allemaal bij komt kijken om goed voor de bomen te zorgen, en tegen welke dilemma’s we aanlopen bij het maken van nieuw beleid. Iedere wandeling is toegespitst op het deel van Apeldoorn waar de wandeling is.

  • Stadsdeel Noord West + Centrum, donderdagavond 1 september, 19.00 – 21.30 uur, Gebouw ACEC, Roggestraat 44
  • Stadsdeel Noord Oost, vrijdagmiddag 2 september, 14.00 – 16.30 uur, St. Jeugd- en Jongerenwerk Don Bosco, Sluisoordlaan 200
  • Dorpen, maandagavond 5 september, 19.00 – 21.30 uur, Dorpshuis de Hoge Weye, Dorpsstraat 34, Beekbergen
  • Stadsdeel Zuid Oost, woensdagavond 7 september van 19.00 – 21.30 uur, Wijkcentrum De Stolp, Violierenplein 101
  • Stadsdeel Zuid West, woensdagmiddag 21 september van 14.00 – 16.30 uur, Kerk De Hofstad, Hofveld 52

Programma

  • Ontvangst en korte uitleg over Bomen in Apeldoorn.
  • Wandeling door de wijk met uitleg van een boomspecialist van de gemeente over de specifieke opgaves en/of dilemma’s die spelen in de wijk.
  • Afronding met koffie/thee en ruimte voor vragen.

Deelnemen

Wilt u mee? Meldt u zich dan aan. Per wandeling kunnen maximaal 20 personen deelnemen. Aanmelden kan tot dinsdag 30 augustus 12:00 uur.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen