Herfst doet donderdag zijn intrede, maar berg de korte broek nog niet op

Foto: ©Canva/MAximaal Sales

Een jas en kleding met langere mouwen kunnen weer uit de kast gehaald worden. Het weerbeeld gaat volgens Weeronline vanaf donderdag veranderen en doet denken aan de herfst.

Droog

Tot en met woensdag is het overwegend droog en zien we regelmatig de zon in het noorden van het land. Het gaat vooral regenen in het zuidelijk Nederland. De temperatuur loopt nog op naar 21 tot 23 graden en op woensdag 20 graden.

Regen en lagere temperatuur

De wind draait donderdag naar het noordwesten en voert niet alleen buien, maar ook duidelijk frissere lucht aan. Dat wordt weer even wennen, de temperatuur komt lager uit dan 18 tot graden, dat normaal is voor de tijd van het jaar.

Weekend fris

Zowel vrijdag als in het weekend wordt het niet warmer dan 15 tot 17 graden. Door de combinatie van lagere temperaturen, enkele buien en een stevige noordwestenwind voelt het zelfs nog enkele graden kouder aan.

Volgende week weer lekker

Volgende week draait de wind naar het zuidwesten en wordt geleidelijk warmere lucht aangevoerd. De maxima komen dan weer uit in de buurt van de 20 graden. Dus de korte broek en t-shirt kunnen nog van pas zijn en hoeven nog niet zo ver opgeborgen te worden.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen