Open dag Villa Astra en Villa Marianna

Foto:

Villa Astra en Villa Marianna in Apeldoorn zijn gemoedelijke, klassieke zorgvilla’s, die met recht knus genoemd mogen worden.

Open dag Villa Astra en Villa Marianna

Niet alleen vanwege de kleinschaligheid. Villa Astra heeft namelijk 20 appartementen en Villa Marianna slechts 12. Maar ook vanwege de familiaire sfeer die er heerst. Ouderen met een intensieve zorgvraag, waaronder dementie, vinden hier een warm thuis. Ze leven er als een echt gezin, met een vast team en huiskatten die zich heerlijk laten vertroetelen. U vindt beide villa’s in wijk De Parken. Een bomenrijke buurt, met vier mooie parken. Beide panden zijn monumentaal en hebben een fijne tuin. Bij Villa Astra kan rondom gewandeld worden. In de tuin van Villa Marianna genieten bewoners van al het groen.

 

Villa Astra

Psychobiografische zorg volgens Böhm

Locatiemanager Maaike Kapoen: “Aan de bewoners met dementie bieden we psychobiografische zorg, volgens zorgmethodiek Böhm. Hierbij gaan we op zoek naar hun verleden en het gevoelsleven, en vertalen deze naar individueel passende activiteiten. We richten ons op het levensverhaal van bewoners en leggen deze vast in een levensloopboek en het elektronisch cliënten dossier. Ook naasten kunnen hierin precies lezen wat hun geliefden meemaken.”

Villa Marianna

Activeren

Het levensverhaal vormt de basis voor het persoonlijk zorgplan. Een plan vol met individuele zingeving en activiteiten. “Waar andere methodes gericht zijn op verwennen, richten wij ons met Böhm juist op activering, om zelfredzaamheid te stimuleren. Want wanneer taken worden overgenomen die je zelf kunt uitvoeren, word je afhankelijk en uiteindelijk zul je die bijbehorende vaardigheid zelfs verliezen. Dat doet wat met je zelfbeeld. Daarom houden we het huishouden met de bewoners draaiend. Samen de was opvouwen, of lekker koken. Net wat iemand leuk vindt of gewend was om te doen. En juist daarom is het ook zo belangrijk om iemand goed te leren kennen. Precies te weten in welke periode van het leven diegene zit. Het kan bijvoorbeeld verklaren waarom iemand rond vier uur ’s middags onrustig wordt. Vroeger kwamen rond die tijd de kinderen thuis en dan was er hectiek. Daar kun je dan op inspelen.”

Persoonlijke activiteiten

“Doordat we de bewoners zo goed kennen weten we óók precies wat ze kunnen en willen, waardoor we rekening kunnen houden met persoonlijke wensen en gewoontes. Slaapt iemand graag uit? Geen probleem. In de middag een rondje lopen? Dan kan dat. We volgen zoveel mogelijk het ritme van de bewoner. Ook doen we veel groepsactiviteiten, onder andere met behulp van vrijwilligers. Zo hebben we bewegings- en muziektherapie. Komt er wekelijks een pianiste langs. Gaan we maandelijks op pad naar ‘Onvergetelijk CODA’ en wandelen we in de stad met een gids. Met de duofiets, die bij de locaties aanwezig is, wordt de omgeving op een andere manier verkend. Ook is er een praatgroep, waar in volledige privacy onderwerpen worden besproken die spelen. En we gaan in kleine groepjes uit eten in eigen huis. Bij Villa Astra in wel hele bijzondere setting. Op de tweede etage hebben we het zo huiselijke mogelijk ingericht met oude spullen, uit de tijd van de bewoners. Spullen waardoor bewoners zich nóg meer thuis voelen. We sluiten zoveel mogelijk aan bij wat de bewoners belangrijk vinden. Elke dag geluksmomentjes creëren, is het mooiste wat er is.”

Sfeer proeven bij deze villa’s?

Kom naar de open dag op zaterdag 24 september. Er is volop gelegenheid om de locatie te bekijken, het zorgteam te ontmoeten én al uw vragen te stellen. Ga naar steppingstones.nl/opendag  om aan te melden of bel 085 – 808 7299.

Meer informatie over de villa’s vindt u op steppingstones.nl/villa-marianna  en steppingstones.nl/villa-astra

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen