Weer vrij gunstig om gedeeltelijke zonsverduistering te zien

Foto: ©Canva/MAximaal Sales

Dinsdag vindt er een gedeeltelijke zonsverduistering plaats en de kans is “behoorlijk groot” dat de weersomstandigheden in ons land rond het middaguur vrij gunstig zijn om deze te zien, zo stelt Weeronline.

Weer vrij gunstig

Het blijft dinsdag droog, met uitzondering van wat regen in het noorden en westen. Hoewel er lage wolkenvelden en hogere wolkensluiers zijn, klaart het ook zeker regelmatig op. Daardoor is er kans dat de deels verduisterde zon rond het middaguur enige tijd goed te zien is.

Beste tijdens lunch

De gedeeltelijke verduistering is in Nederland tussen 11.08 uur en 13.03 uur waar te nemen. De zon wordt dan op het hoogtepunt voor 22 procent door de maan verduisterd. Dat is om 12.05. Volgens Weeronline is dat het beste moment om de zonsverduistering te bekijken. Het bericht Weer vrij gunstig om gedeeltelijke zonsverduistering te zien verscheen eerst op Nieuws.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen