Voorspelling: deze outfits worden deze Halloween het meest gedragen

Foto:

Op de komende Halloween feestjes gaan veel Nederlanders verkleed als piraat of Spider-Man.

Voorspelling: Veel piraten

Dit komt naar voren uit een analyse van Seeders. De online marketing agency deed onderzoek naar het zoekgedrag van Nederlanders wat betreft Halloween kostuums en doet op basis hiervan een voorspelling. De top-vijf bestaat naast piraten en Spider-Man uit kostuums van de duivel, filmpersonage Harley Quinn en een vampier. Ook andere traditionele outfits als een heks of een skelet staan hoog genoteerd in de top-30 van meest gezochte Halloween kleding.

Invloed van Netflix

Waar Squid Game vorig jaar rond Halloween een enorme hype was, is de Netflix-serie dit jaar flink gedaald in de zoekopdrachten. Wel heeft Netflix ook dit jaar weer invloed op de keuzes van Nederlanders wat betreft Halloween kostuums. Zo zijn Netflix Originals als Peaky Blinders, Casa de Papel en Stranger Things ook in de top-30 terug te vinden.

Mensen zoeken naar outfit seriemoordenaar Jeffrey Dahmer

Moordenaar Jeffrey Dahmer en de ophef

De veelbesproken Netflix hit ‘Jeffrey Dahmer’ over de gelijknamige seriemoordenaar kan dit jaar het beeld bij Halloween bepalen. In de zoekopdrachten is terug te zien dat Nederland nieuwsgierig is naar de mogelijkheden om als Dahmer verkleed te gaan. Dat mensen er überhaupt aan denken om verkleed te gaan als Dahmer zorgt op sociale media voor verbaasde reacties. “Zo’n moordenaar moet geen podium krijgen. Dit is respectloos tegenover de nabestaanden”, zegt één van de tegenstanders. Verkoopsite eBay besloot vorige week al te stoppen met het verkopen van Halloween kostuums die zijn geïnspireerd op Dahmer.

Gierig met Halloween

Wat opvalt is dat Nederlanders op zoek zijn naar nieuwe kostuums, maar er liever niet teveel geld aan uit willen geven. De term ‘Goedkoop Halloween kostuum’ maakt een snelle stijging door vanaf september. Men lijkt de outfits steeds meer te willen opfleuren met schmink en make up. De zoekterm ‘Make up halloween’ heeft een stijging van 46% ten opzichte van vorig jaar in dezelfde periode. ‘Schmink Halloween’ kent zelf een plus van 85%. Het bericht Voorspelling: deze outfits worden deze Halloween het meest gedragen verscheen eerst op Zandvoort.

Top 30

De gehele top-30 van populaire Halloween kostuums is hieronder te vinden:

voorspelling

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen