Goedemorgen, het is vandaag dinsdag 27 december

Foto: PostNL

Door Sam Fish: We hebben deze decembermaand weer massaal kerstkaarten verstuurd. En ook vanaf vakantieadresjes sturen we nog vaak een kaartje naar vrienden en familie.

Ontstaan postzegel

Om dat te doen heb je postzegels nodig natuurlijk. En laat de postzegel nou vandaag jarig zijn. Op deze dag in 1851 werden namelijk de eerste postzegels verkocht! Deze gingen in vanaf 1 januari 1952. Deze postzegels hadden nog geen kartelrandjes en hadden het hoofd van Koning Willem 3 erop staan. Ze hadden de waarde van 5, 10 en 15 cent. Daar kunnen we nu alleen maar van dromen.

Hoge prijzen

Inmiddels liggen de prijzen namelijk iets hoger. De Nederlandse postzegels kosten tegenwoordig tussen de 91 cent en € 1,50 per stuk. Een standaard zegel kost 96 cent, maar vanaf 1 januari is dat € 1,01 per postzegel. En voor een internationale postzegel leg je al snel anderhalve euro neer.

Weerbericht

We starten vandaag droog met een afwisseling van wolken en zon. Later vanmorgen en vanmiddag neemt de bewolking toe, maar op de meeste plekken blijft het droog. Het wordt hier op het eiland vandaag zo’n 8 graden.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen