Weeronline: hooikoortsseizoen 2023 door warm weer al begonnen

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Het is nog hartje winter, maar volgens Weeronline is het hooikoortsseizoen van 2023 al begonnen.

Hooikoortsseizoen 2023

Door het zachte weer van eind december en de zeer zachte jaarwisseling zijn de eerste elzen en hazelaars al in bloei gekomen. Door de regen blijft het aantal klachten voor mensen die gevoelig zijn voor het pollen van deze bomen beperkt, maar wanneer het droog is kunnen er volgens het weerbureau wel klachten ontstaan.

Komende tijd

Ook komende tijd blijven de genoemde bomen door het zachte weer nog tot bloei komen. Zo is het deze week nog bijzonder zacht met maxima van een graad of 12, aldus Weeronline. Volgende week komt de middagtemperatuur uit rond 8 graden en in de meeste nachten zakt het kwik niet verder dan een graad of 5. Normaal gesproken is het in deze tijd van het jaar overdag zo’n 6 graden en liggen de temperaturen ’s nachts rond het vriespunt.

Herfstachtig

Het weer voelt ondanks de hoge temperaturen deze week echter herfstachtig aan, vindt het weerbureau. Er is veel bewolking en wind en ook zijn er veel perioden met regen. De regenzones zijn goed nieuws voor mensen die allergisch zijn voor het pollen van de els en de hazelaar, omdat de lucht dan schoon wordt gespoeld.

Berk, els en hazelaar

Volgens Weeronline hebben behoorlijk veel mensen last van het pollen van de els en de hazelaar, maar zijn er nog meer mensen voor berkenpollen allergisch. Deze boom bloeit normaal gesproken vooral in april en verspreidt sterk allergeen pollen. De berk veroorzaakt van alle bomen de meeste klachten bij hooikoortspatiënten.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen